::: PACHET 8 ::: RELAXARE, TRADIȚIE ȘI CULTURĂ

::: PACHET 8 :::

RELAXARE, TRADIȚIE ȘI CULTURĂ

 

07:30 – 08:30 Mic dejun

Meniu prestabilit bogat în produse tradiționale.

 

09:00 – 12:00 Plimbare cu căruţa trasă de cai

 Se pornește pe un traseu prestabilit din satul Lăzărești într-o plimbare cu căruţa trasă de cai pentru a admira peisajele unice ale zonei. Traseul implică și vizitarea unei stâne unde se vor degusta brânzeturi de la stână (brânză, caș, urdă etc.).

 

12:00 – 13:45 Relaxare la baia populară Nyiro

După traseul parcurs cu căruța, urmează o relaxare la baia populară Nyiro. Apa termală s-a dovedit a fi un remediu eficace împotriva bolilor reumatice. Gazele mofetice ajung la suprafaţă prin mai multe puncte în jurul băii unde se află și o mofetă amenajată. 

 

14:00 – 15:30  Masa de prânz în natură 

Masa de prânz va fi servită în natură la popasul de la baia populară Nyiro. Aceasta implică un meniu prestabilit bogat în produse tradiționale.

 

16:00 – 17:00 Vizită la Muzeul de Apă Minerală

Muzeul se află în satul Tușnad, acesta atrage atenția asupra valorii apelor minerale ale regiunii, asupra istoriei apei potabile și asupra culturii balneoclimaterice. Muzeul oferă de asemenea și multe alte informații interesante despre geologia regiunii și valorile ei naturale.

 

17:30 – 19:00 Observare de castori

Lângă satul Cetățuia, în situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos, care înglobează mai multe rezervații naturale, respectiv mlaștini, există un habitat creat de castori. Aici putem observa castorii de la distanță fără sa îi deranjăm.

 

19:30 – 21:00  Cină

Meniu prestabilit bogat în produse tradiționale. 

Testimoniale