TUSNAD GASTRO BLUES FEST

TUSNAD GASTRO BLUES FEST
Băile Tușnad | 19 - 21 March 2020
Organizația GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primăria Băile Tușnad, vă invită la „Tusnad Gastro Blues Fest 2020”, un proiect pilot aflat la prima ediție, care se va desfășura în perioada 19-21 martie 2020 în stațiunea Băile Tușnad. „Tusnad Gastro Blues Fest 2020” este un eveniment organizat în premieră, al carui motor este dorința de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală.
Evenimentul reprezintă un concept unic datorită faptului că, pe durata festivalului, mai mulți bucătari profesioniști vor găti, timp de 3 zile, în 10 restaurante din stațiune. Ca și temă a fost aleasă „redescoperirea gusturilor de altă dată”, bucătarii putând să dea frâu liber imaginației și să gătească tot ceea ce doresc pe această temă.
În zilele de joi și vineri (19-20 martie 2020) de la ora 12:30 va avea loc prezentarea bucatelor care pot fi comandate de pofticioși de la cele 10 restaurante care îi găzduiesc pe maeștrii bucătari. Pentru ca arta culinară să fie desăvârșită, delicatesele vor fi servite alături de de vin bun oferit de partenerii noștri. În cele 3 zile de festival vor fi prezentate vinuri dintre cele mai renumite regiuni viticole atât din țara noastră cât și din Ungaria.
Punctul culminant va fi atins sâmbătă (21 martie 2020) când începând cu ora 12:30 sunteti invitați la expoziția cu vânzare, unde peste 30 de feluri de mâncare, extrem de apetisante, vor fi prezentate și servite turiștilor și invitaților din mass-media. Pofticioșii care ajung la Băile Tuşnad trebuie să ştie că rețetele cele mai reușite pregătite în cadrul festivalului vor fi incluse pe meniul restaurantelor în noul sezon turistic 2020.
Serile sunt dedicate blues-ului, pe scena Centrului Multicultural „Laleaua” urmând sa urce artiști importanți, atât din țară cât și din străinătate (SUA, Belgia). Și cum blues-ul merge de minune cu un vin bun, va veți putea delecta și cu câte un pahar de vin oferit de partenerii noștri.Testimoniale