Despre destinaţie

 

O destinație ideală pentru întinerirea trupului și sufletului, care este „scăldată” de ape minerale cu puteri tămăduitoare. Acestea, completate de mofete de un aer bogat ionizat și cu un climat submontan, te vor transforma în voinicul din poveste, ce își reface forțele și vitalitatea peste noapte.

 

Poți colinda, la pas sau pe bicicletă, pe sub brazi până la singurul lac vulcanic din ţară (Lacul Sfânta Ana) sau prin sate tradiționale cu biserici fortificate și meșteșugari pricepuți.

 

Gustă kürtősul și mâncărurile tradiționale și alege un suvenir din produsele locale.

 

 Te invităm să descoperi și valorile naturale specifice zonei și rezervațiilor naturale situate în imediata vecinătate a destinației. 


Destinația ecoturistică „Băile Tușnad și împrejurimile” este situată în Județul Harghita, fiind structurată pe următoarele zone:

Zona 1
Situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007) cu localitățile: Comuna Sâncrăieni, Comuna Sântimbru,Comuna Sânsimion, Comuna Tușnad;
Zona 2 
Rezervația naturală Piatra Șoimilor (2.484.) și Orașul Băile Tușnad;
Zona 3
Rezervațiile naturale Lacul Sfânta Ana (2.486) și Tinovul Mohoș (2.487) și situl Natura 2000 Tinovul Mohoș – Lacul Sfânta Ana (ROSCI0248) cu localitatea Comuna Cozmeni.